Min malemetode

Meditation og Dans

Jeg starter med at høre blid meditativ musik.
Det kan feks være Hildegard von Bingens musik.

Sidder og forsøger at tømme mit sind.
Derefter ryster jeg kroppen og sætter noget powerfuld musik på, som giver mig spontan lyst til at danse. Det kan feks være Brahms ungarske danse og Toreadorvalsen til Carmen.

Så er jeg godt i gang, tager handsker på og maler med mine hænder.

Starter med en skitse fra naturen

På et nyt lærred starter jeg altid med at male et motiv fra naturen, så det ligner. Først derefter bryder jeg linierne, går væk fra det naturalistiske og gør det abstrakt

Dialog med billedet

Undervejs i maleprocessen går jeg i dialog med billedet, og inden billedet er færdigt har det påkaldt sig en titel.

Titlen

Maleriets titel fortæller beskueren, hvad jeg vil sige med billedet, og jeg håber, at titlen virker befordrende og igangsættende for beskuerens egen fundering, undren og afsøgning af billedet.

Mine malerier er meget lang tid undervejs. Det kan tage måneder, førend et maleri har fundet sin sjæl. Og meget ofte tager jeg et maleri ud af rammen og maler videre på det, selvom det er år siden det blev skabt. 

Samler indtryk i naturen

Naturen er levende og vi er forbundet med den. Jeg affotograferer med cameraet, med øjnene, en akvarelskitse af det, der tænder mig, som f.eks tang, siv, græs, vand, sten, træstubbe eller hele landskaber.

Giv opmærksomhed

Hvad vi værdsætter og giver opmærksomhed, bestemmer kvaliteten af vores liv. Kun med hjertet kan man se rigtigt som Antoine de Saint-Exupéry siger i Den lille prins.

At male er en gave. Jeg har det dejligt mens jeg maler, og jeg får så meget foræret i maleprocessen – både indsigter og smukke detaljer, som ubevidst opstår i maleriet.

Det ubevidste

At male er at være i kontakt med det ubevidste. Når vi giver slip, kan det ubevidste komme frem. Det som kommer, er ikke naturalistisk, men derimod ofte sløret og diffust. Det udtrykker noget meget dybere end jeg med mit intellekt kan skabe.

 

Taknemmelighed og overgivelse

Taknemmelighed åbner vores sind.
Når vi er smidige som sivene, der bøjer sig for storme, overlever vi, hvorimod vi måske knækker og falder om, hvis vi er stive og ubøjelige.

 

MG_5110-e1529581662584.jpgGALLERI  PIND - Det unikke kunstgalleri i Kongens Lyngby
Tjørnevej 6, 2800 Kongens Lyngby
+45 40534424
grethe@galleripind.dk
www.galleripind.dk
Powered by Simplero