Om Anne Grethe

Har malet siden jeg var barn 

og været kunstmaler på fuld tid i mere end tyve år. Da jeg kom i krise efter mange år i IT- branchen, begyndte mine malerier at give mig vejledning, og jeg havde intuitivt tillid til vejledningen, så jeg fulgte den til at afhænde mit firma ganske billigt, hvilket bragte mig ud af krisen. Da jeg senere kom ud for flere kriser, fortsatte malerierne med at give mig vejledning, som jeg fulgte og kom godt ud af kriserne. Ved mine foredrag sagde tilhørerne "Det er en spændende måde du maler på. Underviser du i det?" Da flere havde stillet mig det spørgsmål, valgte jeg at opbygge kurset Mindful Maling ud fra mine egne oplevelser. Her støtter jeg kursisterne i at lytte til deres indre stemme og fremme deres personlige udtryk. 
Du kan høre mit foredrag `Kunsten at se i natur og maleri´, hvor jeg i billeder fortæller om de store spring, jeg har taget, vejledt af naturen og mine malerier. I mit hjem, som også er mit galleri, kan du opleve mine malerier i husets 3 etager.
At male er for mig en måde at give udtryk for min livsanskuelse og mine værdier. Mine malerier bliver til gennem mange lag og over en lang periode.

Min baggrund som kunstmaler

Allerede som fjortenårig fulgte jeg brevkurser  i frihåndstegning, perspektivtegning, porcelænsmaling. Da jeg var blevet ingeniør blev jeg undervist i oliemaling hos kunstmaler Eyvind Falk Rønne. I 1998 tog jeg en 1 årig uddannelse på Svendborg Kunstskole, hvor vi blev undervist i alt det tekniske af  Viggo Salting, Karsten Rudolfsen, Lars Falkenberg og Allan Stabell. I 1999 begyndte jeg på Munach Centrets kunstskole, og i 2003 tog jeg en 2 årig uddannelse samme sted i spirituel maleudøvelse med dans, meditation og drømmetydning ved kunstmaler Xenia Lassen. Jeg har fulgt ugekurser hos Vibeke Skov, Birgit Musaeus, Gerda Swane, Alexander Thiemer, Jens Uffe Rasmussen, Maibritt Schultz,  Alek Krylow, Steffen Bue, David Isenberg og Thomas Skytte. Jeg er tillige uddannet mindfulness instruktør fra At Work.

Pioner og IT iværksætter

Jeg  er opvokset på Hestehandlergården i Vamdrup, blev civilingeniør i kemi og gik straks ind i IT branchen. I 1980 grundlagde jeg IT-firmaet DSI, som blev en pioner på markedet og udviklede det første system, som integrerede database, tekstbehandling og rapportgenerator (DSI-TEKST og DSI-SYSTEM). På blot fire år opnåede virksomheden 30 % af det danske marked og voksede fra 1 til 45 ansatte. Men min passion for at male blev ved med at dukke op i mit liv, og jeg indså, at det var vigtigt for mig at give mere plads til min kreative side.

Medlem af:

  • Kongens Lyngby Rotary klub (Præsident 2018-2019), 
  • Kunstnernes Åbne Døre i Kongens Lyngby, ltkunst.dk
  • Nytnetværkkbh, nytnetvaerkkbh.dk


Se præsentationsvideoen fra forsiden.

MG_5110-e1529581662584.jpgGALLERI  PIND - Det unikke kunstgalleri i Kongens Lyngby
Tjørnevej 6, 2800 Kongens Lyngby
+45 40534424
grethe@galleripind.dk
www.galleripind.dk
Powered by Simplero