Om Anne Grethe

Underviser i Mindful Maling - og er selv gået vejen

Siden jeg var barn, har jeg holdt af at tegne og male, og fra fjortenårsalderen har jeg løbende fulgt kurser i frihåndstegning, perspektivtegning, porcelænsmaling, oliemaling, akvarelmaling og akrylmaling. Hele tiden har maleriet givet mig både glæde og mening. 

Jeg  har været kunstmaler på fuld tid i mere end tyve år, og da jeg kom i min første krise efter mange år i IT- branchen, begyndte mine malerier at give mig vejledning. Jeg havde intuitivt tillid til vejledningen og fulgte den til at tage en stor beslutning, som bragte mig ud af krisen. Senere kom jeg ud for flere kriser, og malerierne fortsatte med at give mig vejledning, som jeg fulgte til - og jeg kom godt ud af kriserne. Ud fra disse erfaringer fra mit eget liv opbyggede jeg kurset Mindful Maling. 

Jeg afholder malekurser i Mindful Maling, hvor jeg støtter kursister i at lytte til deres indre stemme og fremme deres personlige udtryk. 
En metode, som jeg har udviklet efter selv at være kommet ud af kriser med Mindful Maling.

Jeg udbyder foredraget `Kunsten at se i natur og maleri´, hvor jeg i billeder fortæller om de store spring, jeg har taget, vejledt af naturen og mine malerier. 

I mit hjem har jeg kunstgalleri i 3 etager, hvor jeg i personlige omgivelser præsenterer mine malerier.

Dette kan Mindful Maling gøre for dig

Maleprocessen kan åbne dig til at mærke den vejledning, din indre visdom gerne vil give dig. Jo mere du tør følge din intuition, jo mere tillid får du til den. Jo mere plads du giver til din kreativitet, jo mere innovativ og modig bliver du.

At male er en måde at opdage og give udtryk for din livsanskuelse og dine værdier.

At male er en gave. Du får så meget foræret i maleprocessen – både indsigter og motiver, som opstår i maleriet gennem fordybelse.

Mine malerier

Mine malerier bliver til gennem mange lag og over en lang periode.
Ved at have galleri i mit eget hjem kan jeg se og mærke mine malerier hver dag. Og jeg kan præsentere  dem for mine besøgende i personlige omgivelser  og derved give dem en rigtig god oplevelse. Ved at kunne se og opleve malerierne i rum der ligner deres egne derhjemme eller deres kontor, kan mine besøgende let forestille sig, hvordan malerierne vil tage sig ud der. Jeg møder mine kunder og de møder altid kunstneren bag de værker de køber. Det er en meget stor glæde for mig. Jeg elsker kommunikation med andre mennesker, og jeg holder af at fortælle historien om mine malerier.
Mine livsværdier er ærbødighed for naturen og for det guddommeliges indgriben i vores liv. Ærbødighed for vores krop og de talenter vi har fået givet. Bevidsthed om at vi skal værne om disse gaver. Forsoning og harmoni i alle forhold.

Min baggrund som kunstmaler

Jeg har tegnet og malet altid og startede med at følge kurser som fjortenårig i frihåndstegning, perspektivtegning, porcelænsmaling. Da jeg var blevet ingeniør blev jeg undervist i oliemaling hos kunstmaler Eyvind Falk Rønne. I 1998 en 1 årig uddannelse på Svendborg Kunstskole, hvor vi blev undervist i alt det tekniske af  Viggo Salting, Karsten Rudolfsen, Lars Falkenberg og Allan Stabell. I 1999 begyndte jeg på Munach Centrets kunstskole, og i 2003 tog jeg en 2 årig uddannelse samme sted i spirituel maleudøvelse med dans, meditation og drømmetydning ved kunstmaler Xenia Lassen. Ugekursus hos Vibeke Skov, Birgit Musaeus, Gerda Swane, Alexander Thiemer, Jens Uffe Rasmussen, Maibritt Schultz,  Alek Krylow, Steffen Bue, David Isenberg og Thomas Skytte.

Pioner og IT iværksætter

Jeg  er civilingeniør i kemi, gik straks ind i IT branchen og grundlagde i 1980 IT-firmaet DSI, som blev en pioner på markedet og udviklede det første system, som integrerede database, tekstbehandling og rapportgenerator (DSI-TEKST og DSI-SYSTEM). På blot fire år opnåede virksomheden 30 % af det danske marked og voksede fra 1 til 45 ansatte. Men min passion for at male blev ved med at dukke op i mit liv, og jeg indså, at det var vigtigt for mig at give mere plads til min kreative side.

Jeg uddannede mig et år på Svendborg Kunstskole og flere år på den spirituelle kunstskole på Munach centret på Djursland. Jeg er tillige uddannet mindfulness instruktør fra At Work.

Jeg er opvokset på Hestehandlergården i Vamdrup.

Medlem af:

  • Kongens Lyngby Rotary klub (Præsident 2018-2019), 
  • Kunstnernes Åbne Døre i Kongens Lyngby, ltkunst.dk
  • Nytnetværkkbh, nytnetvaerkkbh.dk

 

Se præsentationsvideoen fra forsiden.

 

 MG_5110-e1529581662584.jpgGALLERI  PIND - Det unikke kunstgalleri i Kongens Lyngby
Tjørnevej 6, 2800 Kongens Lyngby
+45 40534424
grethe@galleripind.dk
www.galleripind.dk
Powered by Simplero