Om Anne Grethe

Underviser i Mindful Maling - og er selv gået vejen

Jeg har malet hele livet og har i mere end 20 år arbejdet som kunstmaler. Maleriet har altid været en kilde til glæde og mening for mig. Da jeg kom i min første krise efter mange år i IT- branchen, begyndte mine malerier at give mig vejledning. Jeg havde intuitivt tillid til vejledningen og fulgte den til at tage en stor beslutning, som bragte mig ud af krisen. Senere kom jeg ud for flere kriser, og malerierne fortsatte med at give mig vejledning, som jeg fulgte til - og jeg kom godt ud af kriserne. Ud fra disse erfaringer fra mit eget liv opbyggede jeg kurset Mindful Maling.

Maleriet har åbnet mig endnu mere til at se og mærke den vejledning, vores indre visdom gerne vil give os. Jo mere vi tør følge vores intuition, jo mere tillid får vi til den. Jo mere plads, vi giver til vores kreativitet, jo mere innovative og modige bliver vi.

Mine malerier viser mine værdier

At male er for mig en måde at give udtryk for min livsanskuelse og mine VÆRDIER. At male er en gave. Jeg har det dejligt mens jeg maler, og jeg får så meget foræret i maleprocessen – både indsigter og motiver, som opstår i maleriet gennem fordybelse. Mine malerier bliver til gennem mange lag og over en lang periode.
Ved at have galleri i mit eget hjem kan jeg se og mærke mine malerier hver dag. Og jeg kan præsentere  dem for mine besøgende i personlige omgivelser  og derved give dem en rigtig god oplevelse. Ved at kunne se og opleve malerierne i rum der ligner deres egne derhjemme eller deres kontor, kan mine besøgende let forestille sig, hvordan malerierne vil tage sig ud der. Jeg møder mine kunder og de møder altid kunstneren bag de værker de køber. Det er en meget stor glæde for mig. Jeg elsker kommunikation med andre mennesker, og jeg holder af at fortælle historien om mine malerier.
Mine livsværdier er ærbødighed for naturen og for det guddommeliges indgriben i vores liv. Ærbødighed for vores krop og de talenter vi har fået givet. Bevidsthed om at vi skal værne om disse gaver. Forsoning og harmoni i alle forhold.

Min baggrund som kunstmaler

Jeg har tegnet og malet altid og startede med at følge kurser som fjortenårig i frihåndstegning, perspektivtegning, porcelænsmaling. Da jeg var blevet ingeniør blev jeg undervist i oliemaling hos kunstmaler Eyvind Falk Rønne. I 1998 en 1 årig uddannelse på Svendborg Kunstskole, hvor vi blev undervist i alt det tekniske af  Viggo Salting, Karsten Rudolfsen, Lars Falkenberg og Allan Stabell. I 1999 begyndte jeg på Munach Centrets kunstskole, og i 2003 tog jeg en 2 årig uddannelse samme sted i spirituel maleudøvelse med dans, meditation og drømmetydning ved kunstmaler Xenia Lassen. Ugekursus hos Vibeke Skov, Birgit Musaeus, Gerda Swane, Alexander Thiemer, Jens Uffe Rasmussen, Maibritt Schultz,  Alek Krylow, Steffen Bue, David Isenberg og Thomas Skytte.

Pioner og IT iværksætter
Jeg er uddannet civilingeniør i kemi, og i 1980 grundlagde jeg IT-firmaet DSI,. DSI blev en pioner på markedet og udviklede det første system, som integrerede database, tekstbehandling og rapportgenerator (DSI-TEKST og DSI-SYSTEM). På blot fire år opnåede virksomheden 30 % af det danske marked og voksede fra 1 til 45 ansatte. Men min passion for at male blev ved med at dukke op i mit liv, og jeg indså, at det var vigtigt for mig at give mere plads til min kreative side

Medlem af:

  • Kongens Lyngby Rotary klub (Præsident 2018-2019)
  • Kunstnernes Åbne Døre i Kongens Lyngby, ltkunst.dk
  • Nytnetværkkbh, nytnetvaerkkbh.dk

 

 


 

Fra Svendborg til Kgs. Lyngby

I 2004 åbnede jeg galleri med egne malerier i min bolig i Svendborg.
I 2008 åbnede jeg galleri i min bolig i Kongens Lyngby.

Jeg tilbyder malekurser i Mindful Maling, hvor jeg leder mennesker igennem en kreativ proces for at opdage nye sider af sig selv og finde nye muligheder i en fastlåst livssituation.

 


 

 Opvokset på hestehandlergård i Vamdrup

Jeg er datter af Hestehandler Anders Georg Andersen og Ellen Marie Andersen og er opvokset på Hestehandlergården, Søndergade 6, Vamdrup, hvor farfar havde drevet stor handel med heste siden 1886. Jeg har taget præliminæreksamen på Vamdrup Private Realskole. Derefter studentereksamen på Kolding Gymnasium og siden civilingeniør i kemi fra DTU. Inden jeg begyndte på det tekniske studium, valgte jeg at tage et vinterophold på Askov Højskole, fordi jeg ville fyldes af ÅND, inden jeg skulle læse teknik. Den ånd samt i det hele taget kærligheden til de danske folkehøjskoler har jeg taget med mig gennem livet og ind i maleriet. Jeg har arbejdet som ingeniør i IT-branchen indtil 1998. Boede i Svendborg fra 1990 til 2006.


 

Du kan også se præsentationsvideoen fra forsiden.

Er medlem af Nyt netværk Kbh

Er medlem af Kongens Lyngby Rotary Klub

 

MG_5110-e1529581662584.jpgGALLERI  PIND - Det unikke kunstgalleri i Kongens Lyngby
Tjørnevej 6, 2800 Kongens Lyngby
+45 40534424
grethe@galleripind.dk
www.galleripind.dk
Powered by Simplero