Om Anne Grethe

Mine malerier viser mine værdier

At male er en gave. Jeg har det dejligt mens jeg maler, og jeg får så meget foræret i maleprocessen – både indsigter og motiver, som opstår i maleriet gennem fordybelse. Mine malerier bliver til gennem mange lag og over en lang periode.
Fugle repræsenterer for mig frihed, og jeg ynder at bruge dem som symbol på det frie menneske.
Jeg opfatter den oprigtige kærlighed som den der samtidig giver andre frihed til at være sig selv.

At male er for mig en måde at give udtryk for min livsanskuelse og mine VÆRDIER.

Ved at have galleri i mit eget hjem kan jeg se og mærke mine malerier hver dag og præsentere  dem for mine besøgende i smukke omgivelser med møbler og glasting, og derved give dem en rigtig god oplevelse. Ved at kunne se og opleve malerierne i rum der ligner deres egne rum derhjemme eller deres kontor, kan mine besøgende let forestille sig, hvordan malerierne vil tage sig ud der. Jeg møder mine kunder og de møder altid kunstneren bag de værker de køber. Det er en meget stor glæde for mig. Jeg elsker kommunikation med andre mennesker, og jeg holder af at fortælle om mine malerier.

Mine livsværdier er ærbødighed for naturen og for det guddommeliges indgriben i vores liv. Ærbødighed for vores krop og de talenter vi har fået givet. Bevidsthed om at vi skal værne om disse gaver. Forsoning og harmoni i alle forhold.

Min baggrund som kunstmaler

Jeg har malet altid og startede med at få undervisning i oliemaling ved kunstmaler Eyvind Falk Rønne i 1965. Malerierne har været den røde tråd hele vejen gennem mit liv. i 1998 fik jeg en 1 årig uddannelse på Svendborg Kunstskole, hvor vi blev undervist i alt det tekniske af bl.a.  Viggo Salting, Karsten Rudolfsen, Lars Falkenberg og Allan Stabell. I 2003 tog jeg en 2 årig uddannelse på Munach Centrets kunstskole, i spirituel maleudøvelse med dans, meditation og drømmetydning ved kunstmaler Xenia Lassen. Herudover kurser i kunstterapi hos Vibeke Skov og Birgit Musaeus. Ugekurser hos Gerda Swane, Alexander Thiemer, Jens Uffe Rasmussen, Maibritt Schultz,  Alek Krylow, Steffen Bue, David Isenberg og Thomas Skytte.

Pioner og IT iværksætter

Jeg er uddannet civilingeniør i kemi og startede i 1980 IT-firmaet DSI, der blev en pioner på markedet og udviklede den første software-pakke, som integrerede database, tekstbehandling og rapportgenerator (DSI-TEKST). På blot fire år opnåede virksomheden 30 % af det danske marked og udvidede fra 1 til 45 ansatte.

Jeg havde derfor en meget veludviklet venstre hjernehalvdel, der gjorde mig struktureret og effektiv som leder. Men min passion for at male blev ved med at dukke op i mit liv, og jeg indså, at jeg var nødt til at give mere plads til min kreative, højre hjernehalvdel, hvis jeg for alvor skulle tænke innovativt og skabe forandring.

Har netop afsluttet et år som præsident for Kongens Lyngby Rotary klub


 

Fra Svendborg til Kgs. Lyngby

I 2004 åbnede jeg galleri med egne malerier i min bolig i Svendborg.
I 2006 flyttede jeg til Kongens Lyngby, hvor jeg igen åbnede galleri i egen bolig.

Nu tilbyder jeg malekurser i Mindful Maling, hvor jeg leder mennesker igennem en kreativ proces for at opdage nye sider af sig selv og finde nye muligheder i en fastlåst livssituation.

Maleriet har åbnet mig endnu mere til at se og mærke den vejledning, vores indre visdom gerne vil give os. 

Jo mere vi tør følge vores intuition, jo mere tillid får vi til intuitionen. Og jo mere plads, vi giver til vores kreativitet, jo mere innovative og modige bliver vi”,


 

 Opvokset på hestehandlergård i Vamdrup

Jeg er datter af Hestehandler Anders Georg Andersen og Ellen Marie Olsen og opvokset på Hestehandlergården, Søndergade 6, Vamdrup, hvor farfar havde drevet stor handel med heste siden 1889. Jeg har taget præliminæreksamen på Vamdrup Private Realskole. Derefter studentereksamen på Kolding Gymnasium og siden civilingeniør i kemi fra DTU. Inden jeg begyndte på det tekniske studium, valgte jeg at tage et vinterophold på Askov Højskole, fordi jeg ville fyldes af ÅND, inden jeg skulle læse teknik. Den ånd samt i det hele taget kærligheden til de danske folkehøjskoler har jeg taget med mig gennem livet og ind i maleriet. Jeg har arbejdet 33 år som ingeniør i IT-branchen indtil 1998. Boede i Svendborg fra 1990 til 2006.


 

Du kan også se præsentationsvideoen fra forsiden.

Er medlem af Nyt netværk Kbh

Er medlem af Kongens Lyngby Rotary Klub

 

MG_5110-e1529581662584.jpgGALLERI  PIND - Det unikke kunstgalleri i Kongens Lyngby
Tjørnevej 6, 2800 Kongens Lyngby
+45 40534424
grethe@galleripind.dk
www.galleripind.dk
Powered by Simplero